Thaise Yogamassage

De Thaise yogamassage is een combinatie van massage, yoga en acupressuur. Docente Tirza Bottema, grondlegger van Thaise massage opleiding Thai Dee, zal tijdens de Kennisdag de basisbeginselen van de Thaise yogamassage introduceren. “Na een korte inleiding gaan we snel aan de slag met een aantal strekkingen. De deelnemers kunnen die meteen thuis in de praktijk toepassen.”

 

De Thaise yogamassage is anders dan andere massages. Zowel de masseur als ze ontvanger zijn continu in beweging. De massage zorgt voor ontspanning en beweging in één. Daaraan schort het nogal in onze maatschappij. Tirza: “Heel veel mensen in het Westen hebben gebrek aan ontspanning en lichaamsbeweging en krijgen daar klachten door. De Thaise yogamassage ontspant niet alleen, maar brengt het lichaam door de aan de yoga ontleende strekkingen ook weer in beweging. Spieren, gewrichten, zenuwbanen, de bloedsomloop, alles wordt weer geactiveerd en soepel gemaakt. Hierdoor hebben veel mensen baat bij deze massage.”

 

De volledige opleiding tot masseur duurt één jaar en die tot Thaise massagetherapeut drie jaar. Daarnaast zijn er dagcursussen. “Dan is anderhalf uur tijdens de Kennisdag maar heel kort. Toch kunnen we een aantal strekkingen behandelen. Deze zijn een mooie toevoeging aan een normale sport- of ontspanningsmassage’’, zegt Tirza.

 

Strekkingen zijn erg belangrijk tijdens de Thaise yogamassage. Omdat de strekkingen vanuit rust en ontspanning door de masseur worden gegeven, wordt Thaise yogamassage ook wel yoga voor luie mensen genoemd. Tirza zal tijdens de Kennisdag een aantal strekkingen van de borstspieren behandelen. Deze hebben effect op nek, schouder en borst. Ook de onderrug komt aan bod. “Ik heb de sessie afgestemd op de meest voorkomende klachten bij cliënten.”

 

In tegenstelling tot andere massages wordt de Thaise yogamassage op de grond gegeven. Tirza: “De masseur masseert met het gehele lijf. Ook met bijvoorbeeld knieën en voeten. Dat kan moeilijk op een massagetafel. De strekkingen die tijdens de Kennisdag aan bod komen kunnen wel op een massagetafel. De sessie wordt heel praktisch een deelnemers kunnen er direct mee aan de slag.’’

 

Wie is Tirza Bottema?

Tirza Bottema is fysiotherapeut en docent Thaise yogamassage en Thaise massagetherapie. Tijdens een reis door Thailand in 1991 kwam ze in aanraking met de Thaise yogamassage. Ze ging twee jaar in de leer bij diverse Thaise docenten en richtte daarna in Nederland opleidingsinstituut Thai Dee op. Thai Dee betekent goeds uit Thailand.

Het opleidingsinstituut biedt een driejarige opleiding tot Thaise massagetherapeut en verschillende eendaagse cursussen.

NGS Kennisdag 2020

Wanneer

19 december 2020

Waar

KNVB Campus
Woudenbergseweg 56-58 Zeist

Accreditatie

Zal worden aangevraagd voor de sportmasseur, wellnessmasseur en sportzorgmasseur voor 6 punten.

Neem contact met ons op

De NGS Kennisdag is een initiatief van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS)

Heb jij een product dat je graag onder de aandacht wilt brengen bij de masseurs op het NGS Kennisplein? Neem contact op!

Telefoon: 088 730 85 00

Email: info@ngsmassage.nl

© 2019, Nederlands Genootschap voor Sportmassage